IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Политика
20:39 | 3 февруари 2016
Обновен: 13:07 | 10 февруари 2024

Последно: Кунева избрана със 104 гласа, само с 5 повече "за"

Гласовете на двама от ВМРО, дали грешно "за" станаха "въздържал се"

По материала работи: Слав Велев
Последно: Кунева избрана със 104 гласа, само с 5 повече "за"

Новият министър на образованието Миглена Кунева е избрана със 104 гласа "за", 66 против и 33 "въздържал се". Това е окончателния вот от днешното гласуване, съобщава dnes.bg
 

Днес Кунева бе избрана след прегласуване. При първия вот тя получи подкрепата на 104 депутати, 66 бяха "против", а 33 се въздържаха. Веднага след това независимият Георги Кадиев поиска прегласуване с мотива, че не всички депутати от ДПС са успели да гласуват.


При второто гласуване вотът за Кунева нарасна с два гласа – на 106 ”за”, а въздържалите се паднаха на 31. Оказа се, че двама от избраниците на Красимир Каракачанов – Славчо Атанасов и Атанас Стоянов са се объркали.
 

Двамата обясниха, че електронната система е отчела грешно вота им и поискаха гласовете им да се запишат като "въздържал се". Искането им бе прието и в крайна сметка в протокола за вота е записано, че 104 депутати са подкрепили Кунева, 66 са били против, а 31 – "въздържал се".
 

Така гласовете "за" избора на Кунева са само с 5 вповече от тези "против" и "въздържал се", които общо се броят като гласове срещу предложението - 104 срещу 99.

 

 

 

Коментари

Новини Варна