IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Политика
21:02 | 6 февруари 2016
Обновен: 18:09 | 28 март 2024

За първи път НПСС си избра за председател жена - Яна Вангелова

Варна ще има 3-ма представители в ръководството на НПСС

По материала работи: manager
За първи път  НПСС си избра за председател жена - Яна Вангелова

Току що изборната комисия обяви резултатите от проведените избори за Председател на НПСС, научи ИА Черно море. Яна Вангелова избрана за Председател на НПСС в мандат 2016-2018 година.

 

Варна  ще има 3-ма представители в ръководството на НПСС, научи ИА Черно море. Това са Борис Андонов - МУ Варна, председател на Общото събрание на НПСС, Весела Михайлова - ИУ Варна и Кирил Стоянов, председател на студентския съвет на ВСУ "Черноризец Храбър",  членове на Изпълнителния съвет на НПСС.

 

Яна Вангелова е позната в студентските среди като човек с опит в организацията, притежаваща познания и воля да бъде лидер. Тя е докторант по специалност „Организация и управление на производството” и магистър по „Управление на европейски проекти“, владее свободно гръцки и английски език. Тя е сред учредителите на Сдружение "Варна - Европейска младежка столица 2017".

 

Представител е на обществени и консултативни съвети към държавни институции в страната и експерт по проблемите на образованието и младежта. Не е била член и не членува в политическа партия.  Диалогът и дипломатичността са заложени в личността й. Инициатор и участник в множество проекти, инициативи, семинари, конференции, дискусии и кръгли маси. Приема обществената си позиция като лична кауза и една от най-големите битки, които е спечелила е тази за запазване на водната база на Национална спортна академия “Васил Левски” в гр. Несебър.

 

През мандат 2014 – 2016 Яна Вангелова е  част от Изпълнителния съвет на Националното представителство  на студентските съвети и заместник-председател на организацията, като такъв е  успяла  да реализира много ключови идеи за развитието на студентското самоуправление в България. Яна е известна в студентските среди с вярата в това, което прави, правейки го от сърце, с желание, мотивация и стремеж за съвършенство, защото знае, че  каузата й е обща – нейна и на всички студенти, а именно успешна защита и реализация на обучаващите се във висшите училища.

 

Един от основните моменти, който бе залегнал в плана за развитие  на НПСС и платформата на Яна Вангелова е: разрастване на отраслите на Национален център за изследване на образованието и младежта (НЦИОМ) към НПСС - научноизследователското звено към националната студентска организация, което по примера на най-успешните академични проекти, като вътрешно-организационно звено, обезпечаващо с аналитична информация политиките на НПСС в сферата на висшето образование, а в последствие се утвърди в национален план, задълбочавайки практически-приложния характер на изследванията на публичните политики в държавния и неправителствен сектор!

Коментари

Новини Варна