IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Политика
18:36 | 10 февруари 2016
Обновен: 19:34 | 28 март 2024

Ирина Бокова: За мен е чест да бъда номинирана за генерален секретар на ООН

Благодаря на българското правителство за навременната подкрепа, която дойде в ключов момент

По материала работи: Слав Велев
Ирина Бокова: За мен е чест да бъда номинирана за генерален секретар на ООН

За мен е голяма чест да бъде номинирана за кандидат на България за поста генерален секретар на ООН. Това се казва в изявление на Ирина Бокова по повод на издигането на кандидатурата й за поста генерален секретар на ООН.
 

Благодаря на българското правителство за навременната подкрепа, която дойде в ключов момент. Благодаря на всички за оказаното ми доверие, се казва в изявлението, цитирано от БТА и "Дарик".
 

Бокова: Когото и да предложи България за ръководител на ООН, важното е да запазим достойнство
 

В тези трудни времена, ООН е необходима повече от всякога, а генералният секретар трябва да работи в тясно сътрудничество с всички държави-членки и да насърчава мира и сигурността в целия свят, посочва Ирина Бокова.
 

ЮНЕСКО, Организацията на ООН за образование, наука, култура, комуникация и информация, играе важна роля в международните отношения и затова аз продължавам да съм изцяло ангажирана с отговорностите ми като неин генерален директор, допълва Бокова.

Коментари

Новини Варна