IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Политика
12:03 | 24 март 2016
Обновен: 02:35 | 24 април 2024

Емил Радев: Терористите искаха да парализират ЕС

Евродепутатът изнесе лекция в ИУ – Варна, след трагедията в Брюксел

По материала работи: Борис Проданов
Емил Радев: Терористите искаха да парализират ЕС

Лекция за миграционните процеси в Европа изнесе Емил Радев в Икономическия университет на Варна. Темата беше “Предизвикателствата пред Европейския съюз – миграция, сигурност и Шенген”. Припомняме, че варненският евродепутат беше в Европейския парламент в Брюксел по време на атентатите във вторник.

 

“Кризата наистина е голяма. След затварянето на Балканския маршрут предизвикателствата пред България са огромни. Възможно е каналите да се изместят през нашата страна. Това, което стана в Брюксел, беше удар в сърцето на Европа, по демокрация, по основните свободи. Целта бяха европейските институции – до Европейската комисия, до Европарламента. Намеренията бяха да се парализира целият Европейски съюз. Смятам, че терористите няма да успеят! Брюксел се възстановява от шока и вече се вземат мерки. И законодателни, и от службите за сигурност. Седмица преди атентатите в Брюксел се проведоха много сериозни антитерористични операции, които може би катализираха процесите. Заловен беше главният атентатор от Париж”, коментира Емил Радев.

 

Той говори и за мерките, които предстоят да се вземат.

 

“Само единна европейска армия не е достатъчна. Вече се създава единна европейска гранична полиция и брегова охрана. Ние предлагаме и единна европейска разузнавателна служба, защото самостоятелно никой не може да се справи. Заплахата е глобална и е необходимо сътрудничество”, каза още евродепутатът.

 

Борис Проданов

 

(Очаквайте подробности!)
 

Коментари

Новини Варна