IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Политика
19:43 | 22 май 2016
Обновен: 15:25 | 25 април 2024

Широката коалиция у нас засега е мираж, смята Калфин

Диалогът между АБВ и БСП – задължителен

По материала работи: manager
Широката коалиция у нас засега е мираж, смята Калфин

Диалогът между АБВ, БСП и други леви центристки формации е задължителен.  Това обяви Ивайло Калфин, член на АБВ и доскоро социален министър в кабинета "Борисов 2" пред БТВ.

 

Така той отговори на въпроса дали ще бъде номиниран за кандидат на вота през есента. Калфин вече беше кандидат на левицата за президент на предишните президентски избори през 2011 г., за вицепрезидент тогава БСП издигна Стефан Данаилов.

 

Калфин обяви, че няма лични амбиции и посъветва лидерите на партиите вляво по-бързо да започнат да преговарят, защото време няма.

 

Той не отговори конкретно на въпроса дали партията му се готви да издигне Георги Първанов за кандидат-президент.

 

На въпроса възможна ли е по-широка коалиция за предстоящите президентски избори Калфин, уточни, че това се случва в други европейски държави – Австрия, Гърция, но в сегашните условия не му се струва реалистично да се случи в България.

 

Според бившия социален министър настоящият президент Росен Плевнелиев обяви преди дни, че няма да е кандидат за втори мандат, защото последната седмица са ставали "комични” неща с кандидатурата му. Той уточни, че визира непоисканата подкрепа от ДСБ. Калфин е очаквал подобно решение от настоящия президент.
 

dnes.bg

 

Коментари

Новини Варна