IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Политика
18:40 | 25 май 2016
Обновен: 13:12 | 20 април 2024

Нинова критикува, Първанов праща роза

Лидерът на АБВ пристигна в НС за неофициална среща с партньорски партии

По материала работи: Борис Проданов
Нинова критикува, Първанов праща роза

След дрънкането на оръжия в ляво се задава нов вид общуване. Лидерът на АБВ се зарече да подарява по една червена роза на лидерката на БСП Корнелия Нинова за всяка нейна хаплива реплика по адрес на партията му.


"Чух много хапливи реплики, на всяка такава ще отговаряме с любов. На всяка такава остра реплика ще подаряваме по една червена роза", зарече се лидерът на АБВ, помолен за коментар на последните критики на Нинова.


Първанов пристигна в Народното събрание за неофициална среща с няколко партньорски партии. Сред тях бяха представители на "Народен съюз", ГОРД, партия "Либерали", БЗНС "Ал. Стамболийски", ОБТ и др.
След разговорите не стана ясно какво точно ги е провокирало, но неофициално се разбра, че една от обсъжданите теми са били президентските избори.

Самият Първанов за пореден път обяви, че според него и екипа му няма пречка той да се кандидатира за трети мандат като президент. Лидерът на АБВ обача отново не каза дали ще се включи в битката.


Един от участниците в разговорите, Румен Йончев, обяви, ча Георги Първанов би бил добър вариант за кандидат-президент. Лидерът на АБВ му благодари за оценката и обясни, че с партньорите си говорят и за предстоящата кампания. Конкретни имена обаче все още не се обсъждали.


Първанов коментира и възможността за сътрудничество с БСП за президентските избори.


"Надявам се, все още не смея да кажа "надявах се", на активиране на диалога в лявото пространство. Но и да се случи, и да не случи, това общуване в центъра, това оформяне на третия път, ще продължи и се надявам да ставаме не само повече, но и по-силни", каза той.


Първанов обяви и че АБВ биха подкрепили кандидат на друга партия само след подписване на споразумение.


dnes.bg

Коментари

Новини Варна