IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Политика
20:26 | 24 юли 2016
Обновен: 04:11 | 10 април 2024

АБВ с ултиматум към БСП за общ кандидат-президент

Искат съвместна номинация до края на месеца или мислят свои варианти

По материала работи: Слав Велев
АБВ с ултиматум към БСП за общ кандидат-президент

Споразумението между АБВ и БСП може да се пропука, ако до края на месеца партиите не се договорят за обща номинация, отбелязва "Труд". Това стана ясно от думите на зам.-председателя на АБВ Ивайло Калфин. В интервю за БНР той се закани, че от партията му ще мислят свои варианти за кандидат-президентските избори, ако левицата се забави още една седмица. “За нас е важно не само да сложим кандидатури, а да успеем да се уточним по критериите, по които ще ги изберем“, категоричен бе Калфин.


От БСП пък щели да са готови с номинацията си в средата на август, прогнозира депутатът от партията Драгомир Стойнев. В момента текат конференции сред общинските структури на левицата. “Те ще приключат следващата седмица. Мисля, че на Бузлуджа няма да има окончателно име. По-скоро това ще се случи в средата на месец август“, обясни Стойнев. Най-много номинации за кандидат-президент от общинските структури на БСП засега събира Корнелия Нинова, като зад нея са Костадин Паскалев и Илияна Йотова.


Нинова е сред номинациите и на членовете на левицата в Сливен заедно със Стефан Данаилов, Ангел Найденов, Жан Виденов, Таско Ерменков и др. Структурата на БСП там подкрепя евентуална коалиция с АБВ на предстоящите президентски избори. Вътрешнопартийно допитване обаче показа, че 52 на сто от анкетираните са „за” такова партньорство, но не приемат кандидатурите на Георги Първанов и Ивайло Калфин.

 

Коментари

Новини Варна