IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Политика
17:59 | 26 юли 2016
Обновен: 11:29 | 7 април 2024

Депутатите ще решават между три дати за президентския вот

Предложенията са за 6 ноември, 30 октомври и 23 октомври

По материала работи: Златина Добрева
Депутатите ще решават между три дати за президентския вот

Три предложения за датата на президентския вот ще разгледат депутатите, според проектопрограмата на Народното събрание за тази седмица.


Цветан Цветанов от ГЕРБ и група народни представители от ПФ, РБ и БДЦ-НС са за датата 6 ноември.


Предложението на ДПС е 30 октомври, а на БСП - 23 октомври.


Междувременно на първо четене в пленарната зала влиза антитерористичният закон. Депутатите ще продължат да обсъждат и гласуват промените в Закона за съдебната власт, съобщи Дарик радио.


Те ще разгледат и предложение за произвеждане на национален референдум с въпроси: подкрепяте ли да се въведе регулация на пазара на горива, така че да се гарантират по-ниски цени в бензиностанциите; подкрепяте ли да се премахне ограничението едно лице да може да открие не повече от четири аптеки на територията на страната; да отпадне ли напълно държавната субсидия за политически партии и коалиции, както и дали броят на народните представители да бъде намален от 240 на 120 и да отпадне техният имунитет.


Парламентът в последната седмица преди лятната си ваканция ще избира и председател на Комисията за финансов надзор и управител и подуправител на НОИ.


Проектът на програма предвижда също първо гласуване на законопроекти за изменения в Закона за акцизите и данъчните складове.

Коментари

Новини Варна