IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Политика
15:51 | 30 юли 2016
Обновен: 21:45 | 7 февруари 2024

Нинова отсече: Не послушкото на ГЕРБ за президент!

"Малцина богатеят на държавната трапеза, а мнозина живеят в мизерия"

По материала работи: Слав Велев
Нинова отсече: Не послушкото на ГЕРБ за президент!

Председателят на БСП Корнелия Нинова поиска подкрепата на социалистите на Бузлуджа за обща лява кандидатура за президент. Според нея той трябва да бъде човек, който да е гарант за обединението на нацията.

Нинова от Бузлуджа: Общ ляв кандидат за президент

Хиляди членове и симпатизанти на левицата се събраха на традиционния събор на историческия връх, за да отбележат 125-годишнината на организираното социалистическо движение в България.

Нинова посочи, че предстоят избори за президент "във време на война, противоречия, сблъсъци в света, в Европа, на Балканите, заплахи, тероризъм и мигрантска вълна".

"В такъв момент нека изберем не послушкото на ГЕРБ, на едрия капитал и на чуждите интереси, а човек, който да бъде страж, пазител на сигурността, да гарантира мира, да е показал с живота си, че може с твърд характер и с твърда ръка да брани българския национален интерес и на Изток, и на Запад", призова лидерът на БСП.

Тя обеща, че когато БСП прави голямата политика, ще мисли за малкия човек.

 

Дошло е време да поведем народа и да дадем отпор на правителството на Бойко Борисов, който руши държавността, който нехае за съдбата на народа си и го обрича на безпътица, заяви още лидерът на социалистите.

 

Нинова подчерта, че свободата започва тогава, когато се изрича истината.

 

"Днес в България няма равни възможности за всеки. Ако си роден беден, не можеш да учиш. Ако си работник,не можеш да си платиш здравето. Ако си млад, не можеш да си купиш дом и да отгледаш семейството си", посочи тя.

 

Според нея няма и солидарност, защото правителството на Бойко Борисов харчи милиарди, но няма сърце за деца с увреждания.

 

"Днес няма справедливост, защото малцина богатеят на държавната трапеза, а мнозина живеят в мизерия. Почтените хора са на колене, а престъпниците ходят свободно по улиците", допълни лидерът на социалистите.

DNES.BG

Коментари

Новини Варна