IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Политика
09:12 | 31 юли 2016
Обновен: 07:26 | 21 април 2024

Кунева определи целта на ДБГ за президентския вот - балотаж

Лидерът на ДБГ иска да се запази дясноцентристкият профил във властта

По материала работи: Юлиян Атанасов
Кунева определи целта на ДБГ за президентския вот - балотаж

Целта на РБ на президентските избори трябва да бъде балотаж. Това каза Меглена Кунева, вицепремиер и лидер на ДБГ, пред Националния съвет на партията, който се провежда днес в Русе. А относно сложната международна обстановка единство е ключовата дума - за България, за Европейския съюз, за „Движение България на гражданите“, за Реформаторския блок, допълни тя.По думите й, ДБГ се е съобразила с общото разбиране да не се издига партиен кандидат и е подкрепила интелектуалците, които номинираха проф. Велислав Минеков за кандидат за президент.Хората от интелектуалните среди могат и трябва да бъдат водачи на нацията, посочи още Кунева.

 

Важно е да запазим дясноцентристкия профил в управлението на страната, евроатлантическата насоченост на държавата. Не трябва да се примиряваме да бъдем част от Европа на две скорости. Ако не забързаме и нямаме силна решимост да се преместим в първия кръг, това няма да бъде добре за страната, каза още тя, цитирана от пресцентъра на партията. Според нея приоритет за следващия политически сезон трябва да бъде приемането на работещ антикорупционен закон, постигане на върховенство на закона и поставяне на образованието в центъра на публичното внимание.

 

dnes.bg

Коментари

Новини Варна