IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Политика
12:13 | 24 август 2016
Обновен: 07:09 | 7 април 2024

Калфин: С решението си да прекрати преговорите за общ кандидат-президент, БСП подари изборите на ГЕРБ

По материала работи: Слав Велев
Калфин: С решението си да прекрати преговорите за общ кандидат-президент, БСП подари изборите на ГЕРБ

С решението си да прекрати преговорите за общ кандидат-президент, БСП подари изборите на ГЕРБ. С решението си, ръководството на БСП изгуби изборите. Това каза на пресконференция зам.-председателят на АБВ Ивайло Калфин, предаде „Фокус“.

 

„АБВ няма да подкрепи кандидат на ръководството на БСП и „Позитано“. Ръководството на БСП се показа като некоректен и губещ доверие политически партньор. Това отблъсква потенциалните партньори. Аргументацията, че БСП не може да преговаря с по-малки партии, е недопустимо. Държим на основни демократични принципи в нашето общество“, заяви Калфин.

 

Той посочи, че разделението на по-големи, по-малки, по-високи, по-ниски, с различен цвят на косата, е неприемливо. „АБВ ще предложи алтернатива. Ще защитим тезата си, че кандидатурата не трябва да бъде жертва на партийни интереси. Ръководството ще направи необходимите консултации и ще обявим как ще участваме в предстоящите избори“, каза още Ивайло Калфин.

 

„На заседанието днес приехме решение, свързано с пресконференцията и съобщението на БСП, в което обявихa, че прекратяват преговорите с АБВ за издигане на обща кандидат-президентска двойка. Оценяваме досегашната позиция на АБВ, която е правилна и отговорна. Предприехме действия за издигане на единен кандидат още преди месеци, който да има широка подкрепа и да има шансовете да спечели. Търпеливо изчакахме всички процедури“, заяви Калфин.

 

Той посочи, че са приели да не участват членове на ръководството. „Подкрепихме един от кандидатите, изпъчен от БСП. С решението си да прекрати преговорите си на този късен етап, ръководството на БСП породи политически страх и некоректност. Прояви пълна липса на качества. От АБВ няколкократно и публично настоявахме да бъде издигнат кандидатът от инициативен комитет“, добави Калфин.

 

По думите му е бил отстранен силово един от основните кандидати за президент. „Днес вече е късно за инициативни комитети. Днес е време за партийни решения“, каза още Ивайло Калфин.

 

trud.bg

Още по темата: БСП неочаквано скъса с АБВ

Коментари

Новини Варна