IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Политика
15:00 | 28 септември 2016
Обновен: 12:29 | 10 февруари 2024

Кристалина Георгиева обясни защо трябва да оглави ООН

Тя излезе в неплатен отпуск от ЕК

По материала работи: Пламен Янков
Кристалина Георгиева обясни защо трябва да оглави ООН

Пред изданието "Политико" Кристалина Георгиева заяви, че трябва да бъде избрана за генерален секретар на ООН, защото „вижда целия свят в неговата сложност и има способността да вижда как нещата са свързани”.

 

Георгиева заявила, че нейната цел ще бъде да адресира нарастващото недоволство по света за това, което предстои в бъдещето. „Хората навсякъде са гневни, дори младите, образованите, богатите и хората в градовете са гневни”, коментирала тя.

 

Според изданието Георгиева е най-добрата възможност за страните от Източна Европа да имат свои представител начело на ООН. 

 

Говорител на Европейската комисия вече съобщи, че Кристалина Георгиева излиза в неплатен отпуск като заместник -председател на Европейската комисия. Временно длъжността й ще бъде изпълнявана от еврокомисаря Гюнтер Йотингер.

 

Самата Георгиева този следобед смени профилната си снимка във Facebook и ясно се нарече "кандидат за генерален секретар на ООН"

 

Следващото гласуване в Съвета за сигурност на ООН ще се състои в началото на октомври, а очакванията са, че до края на годината трябва да е ясно кой ще е генерален секретар на ООН в следващите 5 години. 

 

Нова тв

 

Четете още България издига кандидатурата на Кристалина Георгиева

Коментари

Новини Варна