IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Политика
11:19 | 23 ноември 2016
Обновен: 05:44 | 18 май 2024

Ненчев с обвинение за полския ремонт на МИГ-овете

МО шефът в оставка обяви, че не е притеснен

По материала работи: Пламен Янков
Ненчев с обвинение за полския ремонт на МИГ-овете

На министъра на отбраната в оставка Николай Ненчев е повдигнато обвинен за престъпления по служба. Той престоя днес по-малко от час в Столичното следствие, предаде dnes.bg.


Ненчев и адвокатът му - Радан Кънев (лидер на ДСБ), обясниха, че става въпрос за сключения с Полша договор за ремонт на руските самолети МиГ.

 

Ненчев каза пред журналистите, че не е притеснен и допълни, че е с мярка за неотклонение "подписка".

 

Радан Кънев пък обясни, че все още прокуратурата не им е предоставила материалите по разследването.

 

Вчера, след като бе разпитан в Следствието за ваксините на Москов, Ненчев обяви, че днес ще го викат за МИГ-овете, за да му предявят обвинение.

 

За ремонта на самолетите той каза, че смята, че договорът с Полша е бил икономически по-изгоден за страната ни.

 

На 10-и ноември настоящият военен министър в оставка обяви, че вече е подписан договор за доставка на 10 броя двигатели за МиГ 29 - 4 нови и 6 ремонтирани. Първите два ремонтирани ще бъдат получени до края на април 2017 г.

 

"Изключително съм щастлив, че с модернизацията на авиационната техника, за което има предвидени 400 милиона лева, се дава възможност ВВС не само да не се приземи, но и да продължи да работи и да се развива", коментира тогава Ненчев.

Коментари

Новини Варна