IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Политика
17:11 | 17 януари 2017
Обновен: 07:53 | 26 март 2024

Президент и премиер в един глас: Популистите са най-голямата заплаха за България!

Плевнелиев и Борисов говориха пред бизснеса за ситуацията в държавата

По материала работи: Юлиян Атанасов
Президент и премиер в един глас: Популистите са най-голямата заплаха за България!

Популистките лозунги са най-голямата заплаха пред България. Около това се обединиха президентът Росен Плевнелиев и премиерът в оставка Бойко Борисов пред представители на бизнеса у нас. Ако популистката вълна залее страната, ще бъде унищожено всичко, което е постигнато в България през последните 2 години, категорични са държавниците."България постигна много, но има още много да направим" заяви Росен Плевнелиев пред представителите на бизнеса. Президентът беше категоричен, че ако не се довърши съдебната реформа и не се ограничи олигархичният модел на управление, няма да има смисъл да се говори за развитието на българския бизнес. Според държавния глава голямата заплаха за България е да пропусне момента на новата вълна на интеграция, която предстои в ЕС и да се изолира, подведена от приказките на популистите и националистите.

 

"Голямата заплаха е в България да дойдат политици, които да вдигнат едни лозунги. Знаем много добре за българските производители, за произведено в България. Дайте да не се караме с Путин, с Тръмп с Меркел. Дайте да си живуркаме в ъгъла на историята и Балканите, и да си гледаме националното, българското", заяви Плевнелиев. Премиерът в оставка също изрази притеснението си от популистката вълна, заляла света и засилваща се у нас. Освен тревога от избора на Доналд Тръмп в САЩ, Бойко Борисов не е спокоен и от резултатите от президентските избори в страната."Сега ние след няколко дни ще имаме еднолична власт. Аз щях да съм много спокоен ако г-жа Корнелия Нинова участваше в това правителство. Сигурен съм, че тя участва, убеден съм. Притеснява ме, че тя излиза и казва, че не участва", коментира Борисов.

 

bgonair.bg

Четете още: Българи и руснаци на морето, купуват имоти

 

Коментари

Новини Варна