IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Политика
20:57 | 17 януари 2017
Обновен: 14:25 | 20 април 2024

Путин: Да не мислите, че службите ни тичат след US милиардери?

Поръчалите компроматите срещу Тръмп са по-лоши от проститутки!

По материала работи: Юлиян Атанасов
Путин: Да не мислите, че службите ни тичат след US милиардери?

Руският президент Владимир Путин обвини отиващата си американска администрация в опит да подкопае легитимността на избрания президент Доналд Тръмп."Какво наблюдаваме в САЩ? Наблюдаваме продължаваща остра вътрешнополитическа борба, независимо от това че изборите за президент приключиха и че те приключиха с убедителна победа за господин Тръмп", каза Путин на съвместна пресконференция с молдовския си колега Игор Додон в Москва.

 

"В хода на тази борба бяха поставени няколко задачи и първата от тях е да се подкопае легитимността на избрания президент на САЩ", каза руският президент.Той заяви, че действията на отиващата си американска администрация нанасят като цяло ущърб на интересите на самите САЩ.Руският президент обвини още сегашните американски власти, че се опитват "да вържат ръцете и краката на новоизбрания президент Тръмп при изпълнението на предизборните му обещания както в страната, така и на международната сцена".

 

Путин отхвърли информациите, разпространени от американски медии, че руските тайни служби са шпионирали Тръмп и са натрупали компромати срещу него с цел да го шантажират, предаде Франс прес."Да не мислите, че нашите тайни служби тичат след всички американски милиардери? Разбира се, че не е така", каза Путин.Той заяви, че онези, които са поръчали доклад с каквито и да е компромати срещу Тръмп и разпространяват неверни информации за него, са по-лоши от проститутки, предадоха ТАСС и Асошиейтед прес.

 

Путин повтори, че никога не се е срещал с Тръмп и изрази надежда, че Москва и Вашингтон могат накрая да върнат към нормалното отношенията си, предаде Ройтерс.Същевременно Дмитрий Песков, говорителят на руския президент, каза, че Путин се е сбогувал с Барак Обама на срещата на върха на страните от Азиатско-Тихоокеанския регион, състояла се през ноември в Перу, предаде ТАСС. Тогава той му благодарил за съвместната работа. Путин обаче допълни, че не планира в бъдеще нови контакти с Обама.

 

/БТА/

 

Четете още: Антонио Таяни и Дзани Питела – на финала за председател на ЕП

Коментари

Новини Варна