IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Политика
14:42 | 25 февруари 2017
Обновен: 21:40 | 11 януари 2024

След изборите: Правителство и стабилност или експертен кабинет?

За силните и слабите страни на партиите говорят Валерия Велева и Анастас Стефанов

По материала работи: Юлиян Атанасов
След изборите: Правителство и стабилност или експертен кабинет?

Конфигурацията на правителството зависи от това кой с какъв резултат ще се яви на 26 март. Ако не може да се състави правителство, политическите сили трябва да стигнат до решението може ли да се направи експертен кабинет. Това каза в предаването "Денят ON AIR" журналистът Валерия Велева. По думите й предстоящата кампания е много важна, защото силите са много изравнени.

 

"За първи път имаме лидерски двубой между Бойко Борисов и Корнелия Нинова. И за първи път някой се осмелява да посегне към властта на Борисов", коментира Велева. Според политолога Анастас Стефанов предизборната кампания ще е ключова. Той е на мнение, че след изборите е важно да има правителство и стабилност, от гледна точка на факта, че на България й предстои европейско председателство."Към момента теренът е като люшкаща се лодка. Не знаем точните настроения на хората, донякъде защото инерцията на президентската кампания се оказа по-голяма, отколкото предполагахме всички", посочи Стефанов в студиото на Кузман Илиев.

 

Валерия Велева коментира и оставката на главния секретар на МВР Георги Костов. Тя твърди, че не е била достатъчно добре обоснована и се е получило разминаване в думите на Огнян Герджиков."Служебният кабинет направи някои необмислени действия, които позволиха на политическите сили да го заподозрат, че се заиграва с една от тях", настоя Велева. "При смяна на правителство, абсолютно основателно е да бъде сменен главният секретар. Просто те отиграха лошо този ход."Гостите в студиото се обединиха около мнението, че Корнелия Нинова няма нищо общо със служебния кабинет.

 

bgonair.bg

Четете още: Жители на Елин Пелин излязоха на протест в защита на сирийското семейство

Коментари

Новини Варна