IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Политика
15:24 | 27 февруари 2017
Обновен: 12:25 | 20 април 2024

Радан Кънев: Във Варна „Нова република“ залага на изявени личности

Парламентарни избори 2017

По материала работи: Борис Проданов
Радан Кънев: Във Варна „Нова република“ залага на изявени личности

Радан Кънев – водач на листата на "Нова република" за Варна представи кандидат-депутатите на коалицията (Демократи за силна България, Съюз за Пловдив, Българска демократична общност) за 03МИР - Варна. В тегления в ЦИК жребий "Нова република“ получи №4 в интегралната бюлетина.

 

„Във Варна „Нова република“ предлага листа от изявени личности. Една мажоритарна листа, в която всеки ще бъде насърчен и има задачата да търси лична подкрепа, да събира преференции и покаже, че е по-добър от останалите. Конкуренция от личности, в която има както изявени представители на ДСБ вкл. и член на националното ръководство в лицето на бившия зам.-областен Цветомир Петров, така и фигури от гражданския сектор. Може би най-известният в момента спортист във Варна – Калоян Иванов, е втори, непосредствено след мен. Почетното последно място е за разследващия журналист и артист Борис Касиков, който също активно ще участва в преференциалната кампания като известна личност. Той ще бъде последен и в листата на 25-ти район в София, която също аз водя“, каза Радан Кънев.

 

Водачът на листата във Варна е категоричен, че „Нова република“ ще води активна и позитивна кампания, без в нея да се премълчават свинщините.

 

„Ние от „Нова република“ казваме истината в българската политика. Затова се превърнахме в „черна овца“ напоследък. Ще бъдем безпощадно откровени, но не и с необосновани нападки“, добави той.

 

„Има само една ясна дясна политическа алтернатива, която отстоява както десните принципи, така и почтеността в българската политика. Много се говори за кражби, но абстрактно. Варненци го знаят най-добре. Виждали сме как се краде като за световно – както в общината, така и в региона. На всички избори валят обещания, но не е свършено нищо“, убеден е водачът на листата във Варна.

 

Според Радан Кънев забавянето на строежа на АМ "Хемус“ причинява тежко икономическо изоставане на Североизтока и Варненско. Политикът е на мнение, че трагедията в Хитрино е показала, че все от Варна до Русе се пътува по жп-линията на Митхад паша.

 

„Политиката ни е изграждане на алтернатива на двете социалистически партии – БСП и ГЕРБ. И евентуална опозиция на оформящата се коалиция между тях. Ние в подобна коалиция категорично няма да участваме. В такава ситуация ще бъдем защитниците на бизнеса и гражданите“, синтезира намеренията на коалицията Радан Кънев.

 

Кандидатите на коалиция "Нова република“:

1. Радан Кънев, 2. Калоян Иванов, 3. Явор Иванов, 4. Светлана Гроздева, 5. Васил Иванов, 6. Димитър Бъчваров, 7. Стоян Петров, 8. Георги Цветков, 9. Младен Станев, 10. Цветомир Петров, 11. Борис Касиков.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

Платена публикация.        

Коментари

Новини Варна