IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Политика
09:19 | 23 април 2017
Обновен: 06:44 | 8 февруари 2024

Германски депутати призоваха ЕС да спре преговорите за членство с Турция

Норберт Рьотген от Християндемократическия съюз на канцлера Ангела Меркел каза, че ако не се вземат мерки за справяне с последиците от референдума, това ще навреди на Европа

По материала работи: Слав Велев
Германски депутати призоваха ЕС да спре преговорите за членство с Турция

Двама високопоставени германски консервативни политици призоваха Европейския съюз да спре преговорите за членство с Турция, след референдума за разширяване на правомощията на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, предаде БНР.

 

Норберт Рьотген от Християндемократическия съюз на канцлера Ангела Меркел каза, че ако не се вземат мерки за справяне с последиците от референдума, това ще навреди на Европа. Според Рьотген, който е председател на комисията за външни отношения на Бундестага, преструването, че Турция може да се присъедини към ЕС, би попречило на Европа да изгради нови, по-реалистични отношения с Анкара.

 

От своя страна, Йоахим Херман от Християнсоциалния съюз каза, че преговорите за присъединяване на Турция към ЕС би трябвало да бъдат спрени, а не прекъснати. „Трябва да спрем да се заблуждаваме: няма общи перспективи с Турция на Ердоган“, каза Херман, който е вътрешен министър на провинция Бавария.

 

trud.bg

 

Четете още:   Европа премахва двойното гражданство след референдума в Турция?

 

 

 

Коментари

Новини Варна