IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Политика
17:30 | 25 април 2017
Обновен: 15:30 | 15 април 2024

Президентът връчва мандат за нов кабинет тази седмица

Приключиха консултациите с парламентарно представените политически сили

По материала работи: Слав Велев
Президентът връчва мандат за нов кабинет тази седмица

Приключиха консултациите при президента Румен Радев с парламентарно представените политически сили. Малко преди срещата си с ГЕРБ  президентът уточни, че след последната среща ще стане ясно кога ще бъде връчен мандатът, но неговите очаквания са това да стане на 27 април, четвъртък.

 

"По волята на народа, както ни е разпределил в парламента, сме длъжни да направим правителство, защото всякакви други формули дори и математически не излизат и имайки опит от предишни години се опитваме да изчистим всеки детайл в коалиционното споразумение, за да е стабилно в рамките на 4 години правителството", коментира Борисов след срещата, цитиран от dnes.bg..

 

Министри не са обсъждани и най-добре това било да стане на 3 май, смята бъдещият премиер Бойко Борисов.

По време на срещата лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е запознал държавния глава с тежките преговори, които водят с Обединените патриоти и то в много сложна вътрешна и международна ситуация.

 

Лидерът на социалистите Корнелия Нинова  е дала уверението си на президента Радев, че ще бъдат твърда, но градивна опозиция в парламента, защото "по волята на народа са втора политическа сила", пише dnes.bg.

Ние ще бъдем алтернатива на ГЕРБ и Обединените патриоти, каза Нинова.

 

Заради твърдото си решение БСП да няма нищо общо с властта тя вече отказа на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов да остави служебната министърка, която отговоря за подготовката на председателството на България на ЕС Деница Златева и в неговия кабинет.

В понеделник  държавният глава разговаря с представители на "Воля", ДПС и "Обединени патриоти".

„За всички конструктивни предложения, идеи, програми на новото правителство, то ще разчита на моята подкрепа“, увери Радев. 

 

Четете още:   Борисов 3 - същата структура като Борисов 2

 

 

 

 

Коментари

Новини Варна