Още един министерски служител си отива
Отново заради скандална снимка с нацистки поздрав
Публикувана: 18 May 2017 | 17:29

Още един министерски служител ще бъде освободен от поста си - отново заради снимка с нацистки поздрав. Става въпрос за шефа на дирекция "Социална политика" в Министерството на отбраната Иво Антонов, който е бил освободен по искане на премиера Бойко Борисов.

 

Снимката на Антонов, вдигнал ръка за хитлеристки поздрав, се появява ден след като зам.-министърът на регионалното развитие Павел Тенев подаде оставка след подобен скандализиращ фотос, направен в музей на восъчните фигури в Париж. "Знаете, че премиерът Борисов прие неговата оставка (на Тенев - бел. ред.). Днес, доколкото съм запознат, премиерът също е разпоредил да бъде уволнен служител от министерството на отбраната, който с подобни снимки го има във Facebook пространството. Ние сме категорични, подобни снимки и изказвания няма да търпим", коментира Цветан Цветанов.

 

Междувременно днес вицепремиерът Валери Симеонов опроверга информацията, че е защитил Тенев с аргумента, че самият той може да има многобройни майтапчийски снимки от младежките години в лагера "Бухенвалд".Съпредседателят на Националния фронт за спасение за България (НФСБ) обяви, че ще съди изданието, публикувало информацията.

 

www.bgonair.bg

 

Четете още: Ритат, блъскат, обиждат… Борисов иска уволнения в МВР

Още от: Политика

Коментари ( 0 )