IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Политика
22:18 | 25 май 2017
Обновен: 18:48 | 17 март 2024

Премиерите Борисов и Йълдъръм обсъдиха ситуацията на Балканите

Те изразиха мнение, че сътрудничеството между България и Турция е от изключително значение за стабилността и развитието на региона

По материала работи: Слав Велев
Премиерите Борисов и Йълдъръм  обсъдиха ситуацията на Балканите

Премиерът Бойко Борисов и турският му колега Бинали Йълдъръм проведоха телефонен разговор, в който обсъдиха актуалната ситуация на Балканите. Те изразиха мнение, че сътрудничеството между България и Турция е от изключително значение за стабилността и развитието на региона. Посочено беше доброто сътрудничество по отношение ограничаването на мигрантския поток към Европа и беше подчертано, че спазването на постигнатите договорености за намаляване на натиска към българската граница ще продължи, стобщиха от правителствената пресслужба.

 

Йълдъръм поздрави Борисов за избирането му отново начело на българското правителство и вече лично пожела успех на кабинета. Той го покани да посети Турция на 13 юни за продължаване на разговорите.

 

Турският премиер предаде чрез Бойко Борисов поздрави и до всички български граждани – мюсюлмани, по повод настъпващия месец Рамазан.

 

 

Коментари

Новини Варна