IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Политика
18:50 | 22 юни 2017
Обновен: 19:02 | 14 април 2024

Борисов от Брюксел: Колективно членство на ЕС в НАТО!

Всички ме поздравяват за Мария Габриел, обяви премиерът

По материала работи: Юлиян Атанасов
Борисов от Брюксел: Колективно членство на ЕС в НАТО!

Снимка: архив БТА

Премиерът Бойко Борисов се обяви за колективно членство на ЕС в НАТО. Според него това би било най-прагматичното решение за сигурността."И тогава с парите, с които разполагат всички държави, да се прецени на кого му трябват повече самолети или кораби. На нас ни трябват повече кораби заради Черно море. Това би излязло хиляди пъти по евтино за това милитаризиране”,  каза министър-председателят.Той е в европейската столица за заседание на лидерите от Европейската народна партия. На него ще бъдат обсъдени актуалните въпроси непосредствено преди редовното заседание на Европейския съвет.Премиерът обясни, че в момента се планира да се изсипят милиарди за милитализиране, а в същото време всички искат да се повишат парите и в пенсионните системи, да се повишат доходите, инфраструктурата за свързаност.

 

"То или едното, или другото може да стане. Двете заедно няма как да станат. Ние по-старото поколение сме живели в условията на надпревара във въоръжаването. Тогава между Изтока и Запада, Варшавския договор и НАТО имаше зверска надпревара във въоръжаването. И тогава дори и ютиите си спомняхте какви бяха. Всичко се даваше за ракети, самолети, артилерия, а хората живееха по един изключително лош начин", каза Борисов и допълни, че това не е забравено."Спомняте си как изглеждаше един "Москвич" или "Мерцедес", или как изглеждаше телевизор "Опера" или "Филипс". Това е било само преди 27 години, не преди 100", добави още премиерът, цитиран от "Фокус".

 

Борисов обяви, че в Брюксел всички го поздравяват за представянето на кандидата ни за европейски комисар Мария Габриел.Тя бе изслушана от няколко комисии в европейския парламент в началото на седмицата, сега се очаква окончателното решение за представянето й.

 

"Всички ме поздравяват за представянето на Мария Габриел, всички колеги са очаровани", каза Борисов.Борисов коментира и Брекзит и напомни, че излизането на Великобритания от ЕС най-вероятно ще стане по време на нашето председателство."Вече много време говорим за това, но никой не си го представя. Това може да има много големи последствия не само за ЕС, но и за Великобритания", каза министър-председателят.

 

dnes.bg

 

Четете още:От 2019 всяка покупка над 1000 лв. - само по банков път

 

Коментари

Новини Варна