IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Политика
08:33 | 24 юни 2017
Обновен: 03:22 | 11 април 2024

Радев: Поканил съм и Путин и Тръмп в България

Държавният ни глава посочи, че ще работи за бързото откриване на ГКПП Рудозем – Ксанти

По материала работи: Слав Велев
 Радев: Поканил съм и Путин и Тръмп в България

"Аз съм поканил и президента Тръмп, и президента Путин. България трябва да защитава своите интереси", заяви в Атина президентът Румен Радев, цитиран от bTV. Той предизвика противоречиви реакции, след като покани за честванията на 3 март догодина руския си колега.


По време на първото си посещение в региона държавният ни глава посочи, че ще работи за бързото откриване на ГКПП Рудозем – Ксанти и разкриване на още пунктове.
 

"С Гърция имаме сходни позиции по всички важни въпроси от дневния ред на Европа" обяви президентът Радев пред българската общност в Атина и даде пример със съвместно да решаваме проблемите за миграцията ,за сигурността и за кохезионната политика.
 

Президентът беше питан и за изплащането на осигуровките в Гърция и за културната експанзия на Русия и за това, че получаване на българско гражданство за дете от смесен брак отнема 5 години. "Ако ме питате трябва да става веднага. Защото даваме гражданство на хора, чиито български корени могат да бъдат подложени на съмнение" каза държавният глава.

Коментари

Новини Варна