IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Политика
19:37 | 26 юни 2017
Обновен: 17:45 | 10 април 2024

Цонко Цонев: БСП в град и област Варна ще работят ръка за ръка

На пресконференция на социалистите бяха обсъдени редица регионални и национални теми

По материала работи: Слав Велев
Цонко Цонев: БСП в град и област Варна ще работят ръка за ръка

БСП в град и област Варна ще работят ръка за ръка. Това каза на пресконференция новият областен лидер на социалистите Цонко Цонев и увери, че лично ще положи усилия в тази посока.

 

На форума бяха обсъдени редица теми от национално и регионално ниво. „Ще настояваме паметникът на Бузлуджа да премине под управлението на БСП. Категорично Националният съвет застана зад това искане. Дано впоследствие това да може да се случи и от гледна точка на собственост, тъй като там процедурата е по-сложна и по-дълга, с промените в законодателството, които настанаха преди няколко години“ – коментира председателят на градския съвет на БСП – Варна, Борислав Гуцанов.

 

Той сподели и позицията на Националния съвет, свързана с изборния кодекс. „Категорично помните нашето виждане за смесената избирателна система. 120 народни представители по мажоритарна система и 120 представители по пропорционална система. По немския начин на гласуване, т.е гласовете от мажоритарния вот отиват към пропорционалния за човек, който не е избран, за да няма загуба на глас и на вот на българин, който иска да подкрепи определена политическа партия и определен кандидат“, каза той.


Гуцанов засегна и темата със застрояването на III и IV микрорайон в район „Владислав Варненчик“.“Не е нормално III и IV микрорайон да се появят с предварителния ПУП, който в момента се разпространява. Над 80 нови жилищни сгради, а в другия над 110, очертават се към 120. Извинявайте, но ако в София имаше протести за една градинка, аз мисля, че това наистина си заслужава да се даде нужният отпор на хората, които внасят подобен ПУП в публичното пространство“, категоричен бе той.

 
По думите на Борислав Гуцанов общинските дружества „Градски транспорт“ и „Пазари“ към момента не са в добро финансово състояние.  Народният представител от БСП проф. д-р Анелия Клисарова от своя страна се спря на темата за надлимитната дейност за болничните заведения. Според нея големите болници като „Св. Анна“ и „Св. Марина“ могат да се справят със ситуацията, но е можело да се стигне до закриването на поне 10 малки общински болници. 


Емил Дамянов
 

 

Коментари

Новини Варна