IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Политика
13:59 | 27 юни 2017
Обновен: 04:33 | 28 март 2024

Мин. Порожанов: Ще стимулираме родните производители

Те трябва да продават качествената си продукция

По материала работи: Юлиян Атанасов
Мин. Порожанов: Ще стимулираме родните производители

„Трябва да стимулираме родните производители да продават качествената си  продукция“. Това заяви министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов, който даде старт на  инициативата "Отгледано с грижа в България“ за директен достъп на българските производители на плодове, зеленчуци и месо до търговските вериги. Той допълни, че се помага от отглеждането на продукцията до финалния етап на опаковането й. Има регулярно разплащане, което осигурява спокойствие на производителите и ги стимулира да продават стоката си. „Хубаво е, че проектът ще се разширява и интересът сред клиентите е изключително голям. В бъдеще Министерството ще продължи да насърчава и подкрепя подобни идеи“, каза още министърът.

 

Министър Порожанов коментира, че инициативата е плод на упорита и целенасочена работа, в която са взели участие служители на „Метро“, Министерство на земеделието, храните и горите, както и представители на научните среди.

 

Целта на инициативата е да се представи платформа между местни малки производители и потребителите. Асортиментът включва около 150 продукта с уникални вкусови качества, произведени от дребни земеделски стопани. Продукцията е директно доставена до магазините от веригата, като са подписани над 100 договора  с фермери.

 

Четете още: Критични участъци на Дунав: Белене, Батин и Бръшлен

Коментари

Новини Варна