IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Политика
11:36 | 27 юни 2017
Обновен: 03:30 | 19 април 2024

Откъм СДС: BG – дестинация за комунистически туризъм ли?

Сидесар: БСП искат да канят комунисти от цял свят на Бузлузджа

По материала работи: Юлиян Атанасов
Откъм СДС: BG – дестинация за комунистически туризъм ли?

БСП иска да развива комунистически туризъм в България. В това заподозря социалистите седесарят Иван Сотиров. Бившият син депутат смята, че с искането на червените да си върнат собствеността над паметника на Бузлуджа е просто желание да превърнат България в дестинация за комунистически туризъм."Възнамеряват да го използват за реклама – да канят там комунисти от цял свят", каза Сотиров пред Нова тв.

 

Според седесаря намерението на столетницата е "пошла PR акция" и "гавра с паметта на жертвите на комунизма". Борис Цветков от БСП пък контрира и обясни, че социалистите искат да реставрират монумента и да го направят туристическа атракция, която да се използва целогодишно. За да се спре разрухата на монумента, ще са необходими няколко милиона лева, изчисляват експерти.

 

Дебатът около бъдещето на паметника на "Бузлузджа" се възроди след като преди седмица БСП поиска да си върне собствеността върху монумента. От регионалното министерство обаче отказаха с аргумента, че новият закон не позволява лезвъзмездно прехвърляне на държавна собственост.Това накара социалистите да поискат да го стопанисват за 10 години.

dnes.bg

 

Четете още: ООН: Българите ще са 3,8 млн. души през 2100 г.

Коментари

Новини Варна