IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Политика
18:49 | 12 юли 2017
Обновен: 12:41 | 10 февруари 2024

България и САЩ обсъждаха енергетиката

Обединението на срещата беше около бъдещото сътрудничество между двете страни

По материала работи: Слав Велев
България и САЩ обсъждаха енергетиката

Заместник министър-председателят Томислав Дончев и министърът на енергетиката Теменужка Петкова проведоха среща със специалния пратеник и координатор по международните енергийни въпроси на Държавния департамент на САЩ Мери Уорлик.
 

На срещата на високо ниво беше обсъден напредъкът на интерконекторната връзка България-Гърция и предстоящите действия по проекта. Министрите обсъдиха с Уорлик и европейската позиция относно Северен поток II, възможностите за диверсификация на ядреното гориво и проектът АЕЦ "Белене".

 

Г-жа Уорлик представи ангажиментите на американската държава към европейската енергийна политика. Те са свързани с диверсификацията на източниците и маршрутите за доставка на енергийни ресурси.

 

Обединението на срещата беше около бъдещото сътрудничество между България и САЩ.

 

Мери Уорлик беше на официално посещение и при Заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева.

 

Вицепремиерът Захариева и Уорлик обсъдиха стратегически за страната ни проекти, в това число интерконекторите България-Турция, България-Сърбия и България-Румъния.

 

По време на срещата Захариева и Уорлик коментираха традиционно добрите двустранни отношения между двете страни и партньорствата по многостранна линия, като изразиха увереност, че те ще се развиват и в бъдеще.

news.bg

 

 

Коментари

Новини Варна