Премиерът: Губим 1,5 млн. лева на ден от бавенето на тол системата
Имаме готовност държавата да я направи, ако в понеделник няма решение на проблема, заяви премиерът във Варна
Публикувана: 12 Aug 2017 | 17:18

Ако в понеделник няма решение за тол системата, имаме готовност държавата да я направи. Това каза днес при посещението си във Варна премиерът Бойко Борисов, който присъства на първите копки на ремонтите на 2 възлови за града булеварди. 

 

Той каза, че държавата две години не може да започне изграждането на тол системата и губи на ден по 1.5 милиона лева. По думите му това са пари, които отиват пряко само в пътната инфраструктура - преасфалтиране, за мостове, за магистрала "Хемус", за тунела под Шипка.

 

Според него изграждането на тол системата се бави заради умишлени обжалвания.  В отговор на въпрос за магистрала "Струма" премиерът каза, че при европейските проекти, един километър да не си изградил се връщат всички пари.

 

„Ако в Кресненското дефиле допуснем провал, това ще изяде парите за магистрала "Хемус" и всичко останало, защото те трябва да бъдат върнати накуп“, обясни премиерът.

 

Той каза още, че четирите лота на АМ "Хемус" се проектират и започва изграждане. Нещата са в ход до Севлиево, както и от Белокопитово към Търговище.  

Черно море

 

Още по темата   Започнаха ремонтите на 2 възлови булеварда във Варна

Коментари ( 0 )