IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Политика
14:46 | 13 август 2017
Обновен: 20:03 | 19 април 2024

Овации за Радев, критики за Борисов за антикорупционния закон

Червената шефка пита премиера защо е излъгал

По материала работи: Юлиян Атанасов
Овации за Радев, критики за Борисов за антикорупционния закон

Червената шефка Корнелия Нинова поздрави президента Румен Радев за държавническата позиция по антикорупционния закон на правителството. Президентът коментира вчера, че антикорупционният закон в сегашния му вид няма да реши проблемите с корупционния модел на управление и отрече да се е договарял с министър-председателя Бойко Борисов за него. На 1 август пък Борисов отсече, че той лично се е договорил с президента как ще бъде изградена структурата на бъдещото антикорупционно звено, което ще залегне в закона.

 

"Борисов, сега къде си? Защо излъга, че с президента сте се договорили и само БСП не е разбрала за тази работа? Алтернативният проект на закон на БСП се намира на страницата на партията. Моля за мнения и предложения. Започваме консултации с академичната общност, съдии, прокурори, адвокати. Истинска борба с корупцията е възможна. Ще ви го покажем”, казва още Нинова, цитирана от пресцентъра на БСП.В съобщението Корнелия Нинова цитира президента на България за това, той нямал договорка с премиера за антикорупционния закон: "Законопроектът за борба с корупцията в този си вид е един механичен сбор от нискоефективни до момента структури и няма да реши проблемите с корупционния модел на управление... Има слухове, че сме се договорили с премиера и че е предрешено предложеният проект да бъде приет. Истината е, че имаме консенсус за едно – че дирекцията "Корупция“ трябва да бъде извън изпълнителната власт. Дотук“. Посочва се още, че Румен Радев винаги е настоявал, че има нужда от нов, единен и независим орган, който да затвори цикъла информация-сигнал-разследване-обвинение.

 

Прочети още на: dnes.bg

 

Четете още: За туристите в Слънчака - стари храни, менте касови бележки…

Коментари

Новини Варна