IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Политика
12:37 | 14 август 2017
Обновен: 08:17 | 7 април 2024

Няма да има реален военен конфликт между САЩ и Северна Корея

Валери Тодоров, журналист и анализатор

По материала работи: Юлиян Атанасов
Няма да има реален военен конфликт между САЩ и Северна Корея

Въпреки ескалацията на риториката, няма реален риск от военен конфликт. Едва ли с потенциала, с който разполага Северна Корея, може да бъде заплашен дори Гуам. Това коментира журналистът и анализатор Валери Тодоров в ефира на „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.„Въпреки всичко трябва да отчетем факта, че вече живеем в условията на студена война. Противопоставянето Изток-Запад се засилва, засилват се и рисковете от непредсказуемо действие от страна на всяка малка ядрена сила“.

 

Тодоров обясни, че новата криза между САЩ и Северна Корея е вследствие на санкциите на Съвета за сигурност на ООН, с които бива ограничен износа от Северна Корея на стомана, желязо, въглища и морски продукти.„Експертите оценяват щетите, които това ще нанесе на Северна Корея за над 2 млрд. долара. Разбира се, с това се цели да се ограничи военния потенциал на страната и възможностите ѝ да развива ядрената си програма“. По думите му повод за кризата са изпитанията на балистични ракети.

bloombergtv.bg

Четете още:  След насилието в Шарлътсвил – масови протести в САЩ

 

 

 

Коментари

Новини Варна