IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Политика
15:52 | 24 септември 2017
Обновен: 04:04 | 17 април 2024

САЩ затягат още правилата за издаване на визи

Чужденци, които излъжат за целта на пребиваването си в страната, могат да бъдат принудително върнати в родината си

По материала работи: Юлиян Атанасов
САЩ затягат още правилата за издаване на визи

Държавният департамент на САЩ инструктира своите консулски и имиграционни служби да затегнат изискванията за издаване на визи.мериканските консулски и имиграционни служби са инструктирани от Държавния департамент да прилагат допълнителни изисквания, за да отказват визи или по-лесно да гонят чужденци от САЩ, писа в. "Ню Йорк таймс". Разпореждането не се отнася за 38 държави, сред които са част от страните в Европа, Япония, Австралия и Нова Зеландия, чиито граждани нямат нужда от визи.

 

Заповедта е подписана от държавния секретар Рекс Тилърсън, който нарежда на служителите в консулските и имиграционните служби по време на интервютата с кандидатите за визи да изискват подробна информация за целта на пътуването и пребиваването в САЩ, както и да се следи дали предварително заявеното се спазва поне в първите три месеца от престоя на съответното лице. Ако в рамките на този период чуждестранният посетител в САЩ предприеме действия, за които не е изрично споменал - например сключи брак с американски гражданин, започне работа или се запише да следва в университет, то това ще се възприема като умишлена лъжа и основание за отказ за удължаване на разрешителното за престой. Ако този факт бъде установен, докато чужденецът е на американска територия, то подлежи на принудително връщане в родината му. В случай че недекларираната промяна настъпи след третия месец от престоя, това ще създаде проблеми при установяването на бъдещия статут на чужденеца, но няма да се приема от американските власти като умишлено прикриване на истинската причина за пребиваването в страната. Досега този срок беше един месец след влизането на територията на САЩ, припомня в. "Ню Йорк таймс".

 

"Ако някой пристигне в САЩ като турист, влюби се и сключи брак в рамките на 90 дни и след това кандидатства за зелена карта, това означава, че тя ще му бъде отказана", обяснява Даян Риш от Американската асоциация на адвокатите, работещи по имиграционни казуси. Тя определя новите мерки като сериозна промяна на политиката на Вашингтон.

segabg.com

Четете още: Швейцарска компания започна да изнася алпийски въздух в кенче

Коментари

Новини Варна