Парламентът прие оставката на Антон Тодоров
„За“ гласуваха 153 народни представители, „против“ 14 депутатите, имаше и 11 от различни политически сили, които избраха да дадат глас „Въздържал се“
Публикувана: 11 Oct 2017 | 11:16

Столът на Антон Тодоров в парламента да остане празен, реши парламентът.

 

Депутатите приеха оставката на колегата си, който се забърка в скандал с уволнение на журналист.

 

"Много силни думи. Ще ви изядат хляба. Вече изядоха хляба на колежката ви.Тя и тя беше тръгнала в такава посока, ама гледам -липсва столчето ѝ", бяха репликите, които настроиха журналисти и политици срещу Тодоров.

 

"За" оставката му гласуваха 153 народни представители, "против" нея гласуваха 14 депутатите, предимно от "Воля", имаше и 11 от различни политически сили, които избраха да дадат глас "Въздържал се".

 

Поредната подадена оставка на депутат от ГЕРБ пак насъска опозиция и управляващи едни срещу други, макар че в крайна сметка и от БСП, и от ГЕРБ да гласуваха "За" напускането на Антон Тодоров от Народното събрание.

 


Според червените Антон Тодоров се е превърнал в пример за опростачването на политиката, а от ГЕРБ се чу глас, че опозицията иска да свали правителството от власт.

 

Драгомир Стойнев от БСП отсече, че само за една седмица Антон Тодоров се е превърнал от изключителна личност с перфектна пунктуалност, както го определи шефът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, когато беше спряган за шеф на Комисията по досиетата, до нежелан в редиците на ГЕРБ.

 

"Защо така колеги, нима не нарича често опозицията убийци, нима не клевети президента, нима не размахва снимки от трибуната и не убива в зародиш всеки смислен дебат?", отсече червеният депутат по адрес на Тодоров.

 

"Антон Тодоров не е герой, той демонстрира сила и самочувствие, защото такава е хранителната му среда в ГЕРБ, защото усеща гърба на ГЕРБ зад себе си, думите му са отгледани и нахранени от ГЕРБ, така че не става дума за личността на Антон Тодоров, а за явлението Антон Тодоров, защото това е ГЕРБ", обобщи Стойнев.

 

Според него по този начин се подрива държавността, а Антон Тодоров се е превърнал в символ на опростачването на политиката и то влязло през парадния вход на парламента.

 

"Защо тогава да се учудвате, че Народното събрание има толкова ниско доверие, това поведение е на хляб и зрелища, а хлябът става все по-малко, а театърът, който се разиграва е, за да се прикрие корупцията", обвини още той.

 

Според Йордан Цонев от ДПС езикът на омразата не е от вчера и няма значение към кого е насочен - дали към малцинства, или към политици.

 

"Вицепремиерът Валери Симеонов не се ли отнесе по същия начин към водещите, той е пионер на този език, защо неговата оставка не е на дневен ред", попита Цонев.

 

Тома Биков от ГЕРБ пък отсече, че свобода на словото има, защото за първи път депутат подава оставка заради интервю.

 

"Вие искате да свалите правителството и не го криете, при това в момент, в който увеличаваме пенсиите, обществото се успокои и хората започнаха да харчат пари, когато идва председателството ни на ЕС, искате да свалите правителството, защото не успяхте да спечелите изборите, а това управление до момента изпълнява програмата и ангажиментите, които е поело към избирателите", скочи той.

 

Според Тома Биков нито Антон Тодоров, нито Валери Симеонов са заплашвали журналист, а и всеки знаел, че това не се прави публично.

 

"Журналистите се заплашват скрито, собствениците на медиите могат да ограничат свободата на словото, но не съм чул собственик на медия да се оплаче от политически натиск", отсече той.

dnes.bg

Коментари ( 0 )