IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Политика
10:20 | 13 октомври 2017
Обновен: 08:30 | 7 април 2024

Депутатите решиха - ще работят извънредно и във вторник

НС ще дебатира по промените в ГПК в полза на длъжниците

По материала работи: Пламен Янков
Депутатите решиха - ще работят извънредно и във вторник

Депутатите решиха, че ще работят извънредно и във вторник, 17 октомври. Точката в дневния им ред е една – промените в Гражданският процесуален кодекс в полза на длъжниците.

 

Искането за извънредното заседание направи шефът на правната комисия в НС Данаил Кирилов от ГЕРБ.

 

Депутатите ще започнат работа в 14 ч., като причината за това било, че от 13 ч. президентът Румен Радев събира на "Дондуков" 2 лидерите на парламентарните групи за участие в заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност, тема на което отново ще бъде нуждата от законодателни промени за мерките за борба с корупцията.

 

До това решение на държавния глава пък се стигна, след като за пръв път заседание на КСНС се провали поради липса на кворум, след като финансовият министър Владислав Горанов, шефът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ и този на ВОЛЯ Веселин Марешки си тръгнаха преди да е приключило и така се оказа, че няма кворум, заради което КСНС не може да вземе никакви решения.

dnes.bg

Коментари

Новини Варна