IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Политика
18:58 | 10 ноември 2017
Обновен: 23:28 | 8 април 2024

Да бъде избран детски омбудсман иска Мая Манолова

Тя отбеляза, че защитата на децата е нейна лична кауза

По материала работи: Слав Велев
Да бъде избран детски омбудсман иска Мая Манолова

Да бъде избран и детски омбудсман, предложи пред журналисти в Община Мъглиж омбудсманът на Република България Мая Манолова, информира dnes.bg.

 

Тя подчерта, че защитата на децата е нейна лична кауза. Мая Манолова припомни, че е инициатор на кампанията "В нашите ръце", в която са се включили известни артисти и музиканти, които популяризират институцията "Омбудсман".
 

От началото на мандата ми получих стотици жалби от деца, преди мен нито едно дете не е потърсило помощ от институцията, посочи Мая Манолова, цитирана от БТА.

 

По думите и трябва да бъдат приети Закон за детското правосъдие и Закон за личната помощ, които са изключително необходими при разрешаване на казуси, за които сега се търси решение.
 

Мая Манолова пристигна в Община Мъглиж за откриването на детския пътуващ фестивал "Като звездите", в село Ветрен. Тази година омбудсманът на България е патрон на фестивала, в който участват 107 деца от институции от цялата страна.

 

Преди това тя се поклони в манастира "Свети Николай" край Мъглиж и обяви, че поставя началото на инициатива за събиране на дарения за ремонт на храма, който за първи път е съграден през 1207 година.

 

Коментари

Новини Варна