IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Политика
10:08 | 17 ноември 2017
Обновен: 17:42 | 11 април 2024

Димитър Главчев подаде оставка като председател на НС

Той заяви, че това е морален акт, но не смята, че е направил нещо нередно

По материала работи: Пламен Янков
Димитър Главчев подаде оставка като председател на НС

В пленарната зала Димитър Главчев заяви, че е внесъл в деловодството оставката си като председател на Народното събрание, съобщава БНТ. Той заяви, че оставката му е морален акт, но не смята, че е направил нещо нередно. Той допълни, че желае да възстанови спокойствието в пленарната зала и да не се хвърля сянка върху бъдещето председателство на България на Съвета на ЕС.

 

Току-що внесох в деловодството на Народното събрание оставката си. Когато има някакъв проблем, от ГЕРБ веднага реагираме, за разлика от други. Няма да обяснявам какво съм направил, защото смятам, че съм постъпил в рамките на правилника за организация на дейността на Народното събрание. Това е морален акт като всяка една оставка и искам по този начин да се възстанови нормалната обстановка в залата и да не хвърляме сянка върху предстоящото председателство. Виждате, че се полагат усилия, правителството работи добре и смятам, че като пръв сред равни трябва да дам пример за възстановяване на парламентаризма в Народното събрание. Благодаря на всички, с които работихме - опозиция и управляващи, заключи той.

Коментари

Новини Варна