Румен Радев покани френския бизнес да засили индустриалното сътрудничество с България
Икономическият актив на България са образованите млади хора, заяви президентът
Публикувана: 5 Dec 2017 | 15:48
Снимка: Президентство

Френският бизнес да насърчи индустриалното сътрудничество и технологичния трансфер с България – тази покана отправи президентът Румен Радев по време на посещението си във Франция на среща с водещи компании в сферата на авиационната промишленост, земеделието и производството на храни и отбраната.

Държавният глава гарантира, че партньорствата ще бъдат подкрепени от всички български институции, информира пресцентърът на президентството.

 

В срещата участваха представители на AIR France, Latecoere, Malterie Soufflet, Total, Nexter, Dassault Aviation, Thales, както и френският клон на Coca Cola.

 

България не е голяма по броя на своето население, а с качеството на младите хора и работната си сила, посочи президентът и припомни, че  българските младежи винаги заемат първите места на международните олимпиади по информатика и математика, а секторът на информационните и комуникационните технологии е сред най-бързо развиващите се у нас.

Според представителите на бизнеса България е водеща по отношение на квалификацията на своите работници в региона на Югоизточна Европа. Те представиха пред президента дейността на своите компании, както и намерението си за установяване на сътрудничество с български фирми или разширяване на бизнеса в България.

 

Предстои в страната да започне производство на части и компоненти за самолетната индустрия, изразени бяха намерения и за технологичен обмен и индустриално партньорство с български фирми в сферата на отбраната.

 

 

 

Четете още:   

Коментари ( 0 )