Царя за имотите: Щом са държавни, защо ни ги взеха
Нека някой ми отговори на този въпрос, настоя той
Публикувана: 6 Dec 2017 | 15:32

Бившият премиер Симеон Сакскобургготски нарече казуса с връщането на царските имоти "стара дъвка, която много хора използват".

 

"Нека един да ми отговори на въпроса: Ако царските имоти бяха на държавата, защо тогава тя ги одържави? - попита той и продължи: " През 1946 г. ни конфискуваха имотите. Ако бяха държавни, защо беше нужен този акт. Нека някой ми отговори на този въпрос", настоя той.

 

Във вторник стана ясно, че спорът за царските имоти се връща в съда. Това се случи, след като държавата направи нов завой по казуса и се отказа от споразумение с фамилията Сакскобургготски.

 

Министерството на правосъдието препоръча претенциите за наследствени дворци и гори да бъдат уредени със специален закон, който парламентът да приеме.

 

Иначе днес Царя присъства на литургия за Никулден в църквата "Св. Николай" в Пловдив, където след края на службата прочете слово.

 

"Този храм е прекрасен. Дойдох специално за имения ден на митрополит Николай", каза бившият премиер.

 

Дядо Николай пък отвърна, че много малко имена са записани в историята на Българската православна църква. "Вашето е едно от тях", обърна се той към Сакскобургготски.

 

Dnes.bg

 

Четете още:    

Коментари ( 0 )