Борисов и Бърнабич: Газовата ни връзка - приоритет
Двамата премиери обсъдиха общите инфраструктурни проекти
Публикувана: 7 Dec 2017 | 11:24

Приоритет на договореното изграждане на газопреносната връзка между България и Сърбия дадоха премиерът Бойко Борисов и сръбският премиер Ана Бърнабич. Бърнабич е у нас по повод работната среща на лидерите от страните от Западните Балкани.

 

По думите на Борисов развитието на инфраструктурните проекти между България и Сърбия ще спомогне за свързаността на целия регион.

 

Двамата премиери оцениха високо напредъка по проектите от взаимен интерес, като изграждането на магистрала Ниш - София и електрификацията на железопътната линия Ниш – българска граница, съобщиха от правителствената пресслужба.

 

Икономическата полза от реализацията на проектите за модернизацията на шлюзовете на Железни врата и на пристанището в Бръчко на р. Сава ще бъде от огромно значение не само за двете страни, но и за гражданите и бизнеса в цяла Европа.

 

Борисов и Бърнабич оцениха високо доброто двустранно сътрудничество, като българският премиер подчерта, че само след два дни предстои подписване на Меморандум между двете държави за намаляване на тарифите за роуминг.

 

В хода на разговора българският премиер заяви още, че страната ни ще продължи да подкрепя евроинтеграционния прогрес на Сърбия по време на предстоящото председателство на Съвета на ЕС.

 

 

Четете още:   

Коментари ( 0 )