IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Политика
11:24 | 7 декември 2017
Обновен: 11:51 | 7 март 2024

Борисов и Бърнабич: Газовата ни връзка - приоритет

Двамата премиери обсъдиха общите инфраструктурни проекти

По материала работи: Слав Велев
Борисов и Бърнабич: Газовата ни връзка - приоритет

Приоритет на договореното изграждане на газопреносната връзка между България и Сърбия дадоха премиерът Бойко Борисов и сръбският премиер Ана Бърнабич. Бърнабич е у нас по повод работната среща на лидерите от страните от Западните Балкани.

 

По думите на Борисов развитието на инфраструктурните проекти между България и Сърбия ще спомогне за свързаността на целия регион.

 

Двамата премиери оцениха високо напредъка по проектите от взаимен интерес, като изграждането на магистрала Ниш - София и електрификацията на железопътната линия Ниш – българска граница, съобщиха от правителствената пресслужба.

 

Икономическата полза от реализацията на проектите за модернизацията на шлюзовете на Железни врата и на пристанището в Бръчко на р. Сава ще бъде от огромно значение не само за двете страни, но и за гражданите и бизнеса в цяла Европа.

 

Борисов и Бърнабич оцениха високо доброто двустранно сътрудничество, като българският премиер подчерта, че само след два дни предстои подписване на Меморандум между двете държави за намаляване на тарифите за роуминг.

 

В хода на разговора българският премиер заяви още, че страната ни ще продължи да подкрепя евроинтеграционния прогрес на Сърбия по време на предстоящото председателство на Съвета на ЕС.

 

 

Четете още:   

Коментари

Новини Варна