Brexit и кризи – рано ли е да се вещае краят на ЕС?
Ядрото от държави продължава да държи на тясната интеграция
Публикувана: 2 Jan 2018 | 8:51

Политологът Стойчо Стойчев е на мнение, че въпреки излизането на Великобритания от Европейския съюз, е рано да се вещае края на общността.

 

"Има държави, които искат да се оттеглят, да излязат или да не участват в общия процес на интеграция, но същевременно има едно ядро от държави, което към момента поддържа една по-тясна форма на интеграция", коментира Стойчев.

 

Политологът смята, че от съществено значение е до колко успешна ще е единната европейска валута.

 

Журналистът Росен Петров пък коментира пред Bulgaria ON AIR, че отслабването на Европейския съюз е едно от нещата, които почетният председател на ДПС Ахмед Доган е прогнозирал още през 2015-та година.

 

"Общо взето неговите прогнози се сбъдват. Помните 2015-та година, когато той изказа известни геополитически опасения, всички се сбъднаха.", подчерта Петров.

 

Според политолога Любомир Стефанов във вътрешнополитически план ДПС и Доган заемат любимата си позиция на медиатор.

 

"Предсрочни избори през настоящата година няма да има, тъй като ДПС е заинтересовано настоящата констелация да се запази.", обясни Стефанов.

 

Гостите в студиото се обединиха около мнението, че управлението на Борисов в момента няма алтернатива.

 

Политологът Мария Пиргова обясни, че в третия кабинет на Бойко Борисов има все повече концентрирана власт в самия премиер. "Институциите не функционират, върви едно корупционно преразпределение на средства, най-вече европейски, което засяга все повече и повече граждани, които получават средства по партиен път", каза Пиргова в студиото на Денят ON AIR.

 

Dnes.bg

Коментари ( 0 )