Властта се готви да открехне вратичка за гей браковете
Скандалната точка в влиза в дневния ред на правителството
Публикувана: 3 Jan 2018 | 9:39

На първото за годината редовно заседание на правителството кабинетът ще разгледа Истанбулската конвенция, която съдържа разпоредби, които на практика биха могли да отворят възможност за легализирането на гей браковете.

Проектът на решение за предложение до Народното събрание за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие, подписана на 24 април 2016 г. е шестата точка в дневния ред на МС.

 

Предложението се внася от министъра на правосъдието Цецка Цачева.

 

От ВМРО вече остро скочиха срещу разглеждането на документа от Министерския съвет и успяха да отложат този въпрос през миналата година, но явно правителството все пак ще се занимае с Конвенцията през настоящата 2018 г.

 

Воеводите оспориха текстовете в края на 2017 г, обяснявайки, че лобита натискат България да узакони трия пол. От ВМРО категорично са против ратифицирането на този документ. Според партията, под заглавие: "За домашното насилие" Конвенцията налага учебни програми за изучаване на нестереотипни роли на пола като хомосексуализъм и травестизъм.

 

Освен това, според ВМРО, конвенцията съдържа редица скандални текстове, атакуващи основополагащи категории за българите като мъжки и женски пол, семейство от мъж и жена, правата на родителите, правото на свободно вероизповедание и др.

 

Dnes.bg

 

 

Коментари ( 0 )