IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Политика
16:07 | 11 януари 2018
Обновен: 22:52 | 16 февруари 2024

Журналисти от медии от цял свят разпитваха нашите министри

За българските позиции по ключови за Европа и ЕС въпроси

По материала работи: Борис Проданов
Журналисти от медии от цял свят разпитваха нашите министри

С членовете на правителството се срещнахме днес с представители на 56 международни агенции и медии от Европейския съюз по повод приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС. Въпросите, които те поставиха по време на срещата бяха свързани с българските позиции по въпросите на миграционната криза в Европа, разширяването на Шенгенското пространство и еврозоната, сътрудничеството на ЕС със страните от Западните Балкани, диалога с Турция, санкциите срещу Русия и активирането на чл. 7 от ДЕС срещу Полша.

Това написа в профила си във фейсбук премиерът Бойко Борисов.

Журналистите се интересуваха също от мнението ни за последиците от Брекзит, включително върху бъдещия бюджет на ЕС и на кохезионната политика, както и за сътрудничеството в областта на сигурността. Коментирахме също борбата с корупцията и престъпността, както и ролята на Механизма за сътрудничество и оценка, пише още в поста си министър-председателят.

Коментари

Новини Варна