IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 28°
Политика
20:50 | 13 януари 2018
Обновен: 14:02 | 14 април 2024

Валери Симеонов недоволства от подаръка на Борисов за полицаите

Отпускането на 100 млн. лв. за заплати ще се обсъжда във вторник

По материала работи: Юлиян Атанасов
Валери Симеонов недоволства от подаръка на Борисов за полицаите

Въпреки обещанието за повече пари в четвъртък вечерта полицаите направиха демонстрация пред Народния театър. След това обаче протестите спряха.Решението да се дадат още 100 млн. лв. за увеличение на полицейските заплати е взето от премиера Бойко Борисов без съгласуване с коалиционните му партньори и това предизвика недоволство у заместника му Валери Симеонов. Пред bTV вицепремиерът заяви, че не е съгласен с решението, защото даване на пари на МВР означава да се изсипят в каца без дъно. Решението щяло да бъде обсъдено във вторник, но Симеонов бил против. Той нарече полицейските протести рекет.

 

"Изненада ме тази позиция на премиера. Скептичен съм, защото ми прилича на наливане на вода в каца без дъно. Има достойни служители на МВР, но трябва да се направят промени, за да бъдат ефективно използвани парите. Това е рекет да се протестира в първия ден на европредседателството", заяви Симеонов. Въпреки че е недоволен, той заяви, че не се чувствал "извъртян", и допълни, че заплатите на цялата администрация трябва да се увеличат.

 

Ден по-рано премиерът реагира на пожар заради предстоящите същия ден протести. Рано сутринта той прие Синдикалната федерация на служителите в МВР в кабинета си и им обеща още 100 млн. лв. за заплати на всички в системата. Протести в четвъртък имаше, но малочислени, а очаквано в петък синдикатите обявиха, че спират временно да протестират. Следващият протест бе планиран за 25 януари, когато в София трябва да се проведе европейски съвет по правосъдие и вътрешни работи, но ако получат пари, синдикатите ще го отменят.

segabg.com

 

 

 

Четете още: Лифтът "Симеоново-Алеко" отново работи

 

 

Коментари

Новини Варна