IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Политика
13:36 | 17 януари 2018
Обновен: 11:35 | 9 април 2024

Борисов: До 3 г. край с корупцията!

Обеща, че страната ни ще приеме и Истанбулската конвенция

По материала работи: Борис Проданов
Борисов: До 3 г. край с корупцията!

Премиерът Бойко Борисов обеща на евродепутатите в Страсбург, че до 2-3 години България ще пребори корупцията.

 

"Както сме се заели сега, до 2-3 години ще се справим и то ще се справим добре", отсече той, след като родните евродепутати Петър Курумбашев и Николай Бареков атакуваха премиера за корупцията у нас.

 

"Корупция има навсякъде и водим огромна битка. Избиран съм 11 пъти като победител на избори в България. София имаше криза с боклука, когато станах кмет. Нямаше завод, нямаше нищо. Сега София след Цюрих е най-добре организираната система. В същото време, ако има такава корупция, каквато казвате, ще има ли ръст на икономиката и инвестиции. Как ще ни избират все нас на първо място", отговори на атаките Борисов.


Министър-председателят ни изяви готовност да се подпише пред евродепутатите, че в Банско няма да бъде построена и една керемида извън втория лифт.

 

"Аз самият съм зелен човек. Опазването на природата е в огромна степен защитена от нашето правителство. Преди десетина дена се срещнах с природозащитните организации. Спирал съм проекти с години, за да се излюпят щъркелчета. Министрите съм карал да пренасят лично блатни кокичета, за да не ги стъпче валяк. Всичките ни проекти са с тунели за мечки, вълци и костенурки... Искам да гарантирам, става въпрос за втори лифт. Един-единствен лифт на курорта Банско. Сега има само един и туристите чакат на опашка с часове. Става въпрос само за втори лифт. Сега тези хиляди се качват по път с автомобилите си в планината. За да вървят автомобилите, го осоляваме непрекъснато и десетки дървета около него загиват. Не само няма да се допусне незаконна сеч. България е първа в Европа по нови гори и единствена разширява горите си. Кой инвеститор ще даде да му отсекат боровете? Една керемида повече няма да се сложи там", обеща Бойко Борисов.

 

Елена Валенсиано от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент призова Борисов от името на социалистите в ЕП и жените в Европа да бъде ратифицирана Истанбулската конвенция.

 

"Именно БСП взе решение да не я подкрепи в парламента. Ще положа всички усилия да мине в парламента. Насилието над жени и деца е чудовищно в цяла Европа", отвърна й Бойко Борисов.

dnes.bg

Коментари

Новини Варна