IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Политика
13:34 | 6 февруари 2018
Обновен: 14:45 | 14 април 2024

Емил Радев стана посланик за по-безопасен интернет

Фокусът е поставен върху децата

По материала работи: Борис Проданов
Емил Радев стана посланик за по-безопасен интернет

Днес бе поставено начало на кампания за по-безопасен интернет със специален фокус върху децата. Това написа в профила си във Фейсбук варненският евродепутат Емил Радев.

 

"Необходимо е подрастващите да са запознати със заплахите в интернет като кибертормоз, фалшиви новини и излагане на вредно или смущаващо съдържание. Изпълнителният директор на Европейската агенция за мрежова и информационна сигурност подчерта колко е важно редовно да се сменят паролите. Радвам се да участвам в кампанията като първия от България посланик за по-безопасен интернет", коментира в поста си той.

 

Началото на кампанията #Saferinternet4EU бе дадено от комисар Мария Габриел. Инициативата ще тече през цялата 2018 г. и ще покрива широк набор от теми, включително : критично мислене, медийна грамотност и цифрови умения, необходими за борба с фалшивите новини и търсене на достоверни източници на информация ; киберхигиена; рисковете, които ни носят възникващите онлайн технологии (виртуална /обогатена реалност) и свързаните устройства като интелигентните играчки.

Коментари

Новини Варна