IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Политика
13:20 | 8 февруари 2018
Обновен: 08:16 | 20 април 2024

Борисов отговори на ДПС: Нямам тайни срещи, всичко е публично!

Публикувани са и срещите на премиера, свързани с еврошефството

По материала работи: Слав Велев
Борисов отговори на ДПС: Нямам тайни срещи, всичко е публично!

Премиерът Бойко Борисов нямал тайни срещи, а хората винаги били информирани за международните му разговори и посещения в чужбина.

 

Това заявява самият Борисов в писмен отговор на въпрос на депутата от ДПС Джейхан Ибрямов, който се интересува от неговата програма по време на еврошефството ни, като целта му била да осведоми избирателите за срещите на премиера.

 

"Политиката на воденото от мен правителство винаги е била прозрачна и открита. Още в първия ми мандат започва публикуването на стенограмите от заседанията на Министерски съвет. Няма случай, при който да не е разпространена информация за предстоящите ми срещи и за съдържанието на разговорите след приключването им", обяснява Борисов.

 

Той допълва, че програмата на българското председателство също е публична и е публикувана на сайта на ресорното министерство. Там били посочени и срещите с участието на Борисов.

 

Като премиер на страна ротационен председател на ЕС той ще участва във всички заседания на Европейския съвет през първата половина на годината – на 22 и 23 февруари, на 22 и 23 март, на 28 и 29 юни в Брюксел.

 

Отделно на 17 май в София ще е срещата с лидерите на страните от ЕС с тези на държавите от Западните Балкани. Борисов ще участва и в конференция в Мюнхен на 15-17 февруари и в Лондон на 26 този месец.

 

Премиерът обяснява още, че програмата му е доста динамична и наситена. Освен това практиката била международните лидерски срещи да се обявяват в момента, в който са потвърдени от всички участващи страни.

 

Пресслужбата на МС изпълнява стриктно ангажимента си да предоставя необходимата информация за предстоящите срещи, обобщава той.

 

Dnes.bg

 

Четете още:   

Коментари

Новини Варна