IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Политика
14:38 | 8 февруари 2018
Обновен: 20:12 | 9 април 2024

Левицата с обвинения: Чиновник уволнен, защото е член на БСП

Цацаров да назначи проверка по случая, настоя Нинова

По материала работи: Слав Велев
Левицата с обвинения: Чиновник уволнен, защото е член на БСП

БСП хвърлиха ново обвинение към властта и настояха, че държавен служител в Шумен е бил уволнен, защото е член на БСП. Заради това от левицата се обръщат към главния прокурор с искане да назначи вътрешна проверка в Районната прокуратура в Шумен и да се провери дали случаят е политическа поръчка.

 

"Член на БСП, който е бил държавен служител, е уволнен от служба заради това, че е член на партията. Образуват му проверка и го обвиняват, че е нарушил закона, който казва, че държавният служител не може да бъде член на ръководен орган на партията", каза соцлидерката Корнелия Нинова.

 

Според нея обаче няма нарушение, тъй като в устава на партията пише, че ръководният орган на БСП е Националният съвет, а този човек не е бил негов член.

 

Нинова уточни, че въпросният служител, чието име не назова, е бил служител в комисията по конфликт на интереси и е член на БСП в Шумен.

 

От левицата питат на какво основание районната прокуратура е разпоредила на икономическа полиция да води разследване и да изисква информация кои лица са присъствали на делегатски събрания на БСП, кои лица са участвали в общински съвети и кои членуват в БСП.

 

"Откога икономическа полиция не се занимава с корупция, а с това кой е член на БСП и кой е участвал в партийни форуми? Ако кажеш нещо срещу властта, върху теб се изсипва цялата държавна машина", отсече Нинова.

 

Тя настоя, че очаква от Цацаров вътрешна проверка по случая и отговори защо прокуратурата е превишила правомощията си да иска такава информация от партия.

 

Dnes.bg

 

Четете още:  

 

Коментари

Новини Варна