IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Политика
16:15 | 9 февруари 2018
Обновен: 09:41 | 20 април 2024

Мартин Шулц се отказва от министерския пост заради съпротива от партията му

По материала работи: Слав Велев
Мартин Шулц се отказва от министерския пост заради съпротива от партията му

Председателят на Германската социалдемократическа партия Мартин Шулц съобщи, че се отказва от поста на външен министър в бъдещото правителство на Ангела Меркел - пореден епизод от политическата интрига в Германия, предаде Франс прес.

 

В изявление, цитирано от Ройтерс, Шулц отбеляза, че според него дебатите в ГСДП подлагат на риск одобрението на партийните членове при предстоящото гласуване на постигнатото онзи ден споразумение за коалиционно управление с консерваторите на Меркел.

 

"С настоящото заявявам, че се отказвам от участие във федералното правителство и същевременно искрено се надявам това да сложи край на споровете в партията за назначенията", посочи в комюнике партийният лидер.

 

По-рано в. "Билд" съобщи, че хора от близкото обкръжение на Шулц са настояли той да се откаже от плановете да поеме външното министерство в новото правителство, в случай че съпартийците му одобрят коалиционното споразумение, отбелязва ТАСС.

 

dariknews.bg

 

Четете още:  

Коментари

Новини Варна