IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Политика
14:38 | 15 февруари 2018
Обновен: 06:24 | 15 април 2024

И Съюзът на репресираните срещу Жаблянов: Оставка!

Изказването му за Народния съд било гавра с жертвите

По материала работи: Слав Велев
И Съюзът на репресираните срещу Жаблянов: Оставка!

Съюзите на репресираните се разгневиха на зам.-председателя на Народното събрание Валери Жаблянов и осъдиха тезата му, че "Народният съд е необходимо и неизбежно правосъдие". Те също поискаха оставката му като зам.-шеф на парламента, както и публично извинение.

 

По-рано от ГЕРБ настояха Жаблянов да напусне поста до края на работния ден, в противен случай се заканиха, че утре сутринта ще започнат да събират подписи за това.

 

"Да се твърди, че Народният съд е справедлив процес, е гавра с паметта на невинните жертви и техните близки, гавра с българската история. Такъв гаф не може да се прости. БСП показа за сетен път престъпния си генезис. Настояваме за публично извинение и оставката на Валери Жаблянов", настоя председателката на Съюза на репресираните Лиляна Друмева по време на брифинг на ГЕРБ в парламента.

 

Тя изрази възмущението на Съюзите на репресираните от арогантното поведение на БСП към фактите от най-новата българска история и тяхното тълкуване.

 

"В основата на подобен тип реакция стои ръководството на БСП. Такъв е и случаят с обръщението, в което авторството на Валери Жаблянов е доказано и Народният съд е обявен за справедлив акт, което е върхът на наглостта. Личност с такъв морал няма право да заема такава длъжност в най-висшия законодателен орган в страната", заключи тя.

 

Dnes.bg

 

Четете още:  

 

Коментари

Новини Варна