IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Политика
13:54 | 16 февруари 2018
Обновен: 00:45 | 9 април 2024

САЩ и Турция се договориха да нормализират отношенията си

За целта ще бъде създаден съвместен механизъм, в рамките на който ще бъдат проведени редица двустранни срещи

По материала работи: Слав Велев
САЩ и Турция се договориха да нормализират отношенията си

Съединените щати и Турция ще създадат двустранен механизъм, посветен на нормализацията на отношенията им. Договорка за това е била постигната по време на посещението на американския държавен секретар Рекс Тилърсън в Анкара, пишат турските и международните новинарски агенции.

 

Вчера (15 февруари) Тилърсън проведе разговори с държавния глава на южната ни съседка Реджеп Ердоган, а днес се срещна с турския премиер Мевлют Чавушоглу. Първата от серията срещи в рамките на договорения механизъм е планирана за март. Обсъдена е била и основната тема, предизвикваща разкол по остта Вашингтон-Анкара – поддръжката на сирийските кюрди.След срещата си с Чавушоглу Тилърсън заяви, че американската помощ за кюрдските отряди винаги е била и ще бъде „ограничена и насочена само към конкретни мисии, като ще бъде предоставяна постепенно с цели изпълнение на конкретни мисии“.

bloombergtv.bg

 

Четете още: Забраниха секса между министри и техни подчинени

 

Коментари

Новини Варна