IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Политика
19:14 | 22 февруари 2018
Обновен: 23:02 | 10 април 2024

България и Сърбия подписват меморандум за разбирателство

Президентът Александър Вучич пристига на официално посещение у нас

По материала работи: Слав Велев
България и Сърбия подписват меморандум за разбирателство

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще разговаря утре, 23 февруари, с президента на Република Сърбия Александър Вучич, който ще бъде на официално посещение в страната ни, съобщават от правителствения пресцентър.


По време на срещата ще бъде обсъден основният външнополитически приоритет на Българското председателство на Съвета на ЕС – европейската перспектива на Западните Балкани, напредъкът на Република Сърбия в преговорите за присъединяване, както и редица въпроси от двустранните отношения и международния дневен ред.


След срещата на церемония в Гранитната зала на Министерския съвет ще бъдат подписани Меморандум за разбирателство между Република България и Република Сърбия за подобряване на ефективността на железопътния транспорт и Меморандум за разбирателство за сътрудничество между Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България и Министерството на строителството, транспорта и инфраструктурата на Република Сърбия в развитието на пристанищната инфраструктура на р. Дунав, необходима за съхранение и пренос на втечнен природен газ. От българска страна документите ще бъдат подписани от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, а от сръбска – от вицепремиера и министър на строителството, транспорта и инфраструктурата Зорана Михайлович.

 

Коментари

Новини Варна